antheinzuidamerika.reismee.nl

Laatste reacties

Hieronder vind je een overzicht van de laatste 100 reacties

Moniek

Anthe ,wat een mooie reflectie van je verblijf in Brazilië!!Heel veel succes met al je "projecten" in je leven, je doet dat immers schitterend!! Ook veel succes met het afstuderen en hopelijk niet te veel heimwee!X

Edse

Voor de écht allerlaatste keer, wat een supermooi verhaal!
Met het nodige kippenvel en jaja ook tranen in de ogen heb ik genoten van je laatste blog!
Dit zijn herinneringen die je voor altijd meedraagt en waar je af en toe eens aan moet terugdenken om dan weer vooruit te kunnen kijken!
Heerlijk dat we hebben kunnen volgen hoe je hebt genoten van de 4 maanden Brazilië. Wat jij er met het nodige enthousiasme hebt opgebouwd en met veel inzet bereikt hebt is een wonder op zich. Dat kan trouwens lang niet iedereen zeggen!
Allé hierbij mijn laatste reactie en hopelijk tot héééél snel!

Liefs, Ikke x

t.mimi

Toch nog effe reageren. Voor de laatste keer een brasiliaans blog verhaal lezen en weer met tranen in de ogen zitten:-) . Heerlijk om als meter zo een gemotiveerd petekind te hebben. Ik ben er zeker van dat je al deze ervaring in je verdere leven kan gebruiken. Goede reis terug en tot knippens:-) dikke knufs

papa

Je kunt terugblikken op een mooie periode met veel inzet en enthousiasme. Met dezelfde vooruitblik zullen zich wel de nodige dingen aandienen op je verdere pad.... Een goede thuiskomst !

mama

Wat een mooi laatste eindverhaal. Het doet ons plezier dat je er op allerlei gebied zoveel hebt bijgeleerd en vooral dat je er zo intens en bewust van genoten hebt. Wij zijn blij dat wij jou deze kans hebben kunnen geven en dat je er zo iets mooi van gemaakt hebt.
Ik ben alleszins héél blij dat je 'eindelijk' terug komt !
Tot morgen op de luchthaven.

Marie-Jeanne en André

beste Anthe

Jullie hebben daar mooi werk verricht en ook de tijd gekregen om te genieten van dit mooie land.
De hiking tour is precies prachtig.
Mooie foto's van de natuur.
Het afscheid daar zal ook zeer zwaar zijn, de kids zullen jou missen. Het is te hopen dat ze er een positief beeld aan overhouden.
Geniet nog een paar dagen in Brazilië en dan zal
er een hartelijk welkom hier in België zijn, daar twijfelen we niet aan.

Anthe een dikke proficiat alvast van ons en een behouden terugkomst.

t. mimi

Goh 4 maanden ervaring aan de andere kant van de wereld. Ik denk toch dat je daardoor toch super veel hebt bijgeleerd. Dingen die je hier in de toekomst zeker gaat kunnen gebruiken. Van niks iets maken en dat met zoveel enthousiasme. Je aanpassen aan vele onvoorziene braziliaanse en technische moeilijkheden en toch doorgaan dat is pas een goede leerschool. Geniet nog en wentel je nog in de warme braziliaanse sfeer. Groetjes x x x

moniek

Wat een professionele werklust Anthe!! Wat een mooi resultaat om deze kids zo bezig te zien onder jouw leiding (want daar zonder zou het niet zo vlot gaan!)!Je hebt echt schitterend werk geleverd (je moet het maar doen hé!!)Hééél dikke proficiat voor deze prachtprestatie,ik bewonder je idealistische instelling heel erg! Geniet nog tenvolle van je laatste dagen!!!X

giske

het is zo fijn om te zien dat alles zo wederzijds is : jouw inzet en enthousiasme en hun inzet om er iets van op te steken. mooi filmpje . op paar minuten veel weer gegeven. toch mooi hoe jullie de surfschool opgeknapt hebben. boeiende vier maanden geweest ! om trots op te zijn anthe X

mama

Echt leuk filmpje Anthe met passende muziek. Nu kunnen we ons nog beter een beeld vormen van wat je daar allemaal doet. Het valt wel op dat de kids allemaal geïnteresseerd zijn om iets bij te leren en volgens mij ook goed luisteren. Ze willen zelf meer kunnen en meer weten. Lijkt me motiverend om om aan hun les te mogen geven.

papa

Mooie impressie Anthe van 4 maanden uitdaging, idealisme, werken&ontspannen, ervaring opdoen, vallen&opstaan,.doorgaan, niet opgeven ...... ik heb gezocht naar een toepasselijke quote :
"The purpose of life is a life of purpose."
Je bent wel echt op je doel afgegaan in deze stage, het niet meer losgelaten.....en meermaals gescoord - Proficiat!!!

Edse

He daar!
Nog maar 1 weekje??? Wat gaat dat supersnel! Kijk al uit naar al je verhalen. Doe nog maar een ganse week volle bak zodat je met veel plezier kan terug kijken op deze heerlijke periode!
Dries, Marie (dries z'n nichtje) en ik zijn vandaag ook aan zee geweest en het was er heerlijk!

Liefs en tot snel!
Ikke x

P.s. Misschien is dit wel m'n laatste berichtje voor je naar huis komt. :-(
P.s.2 hopelijk kan ik nog wat van je leuke verhalen lezen. :-)

giske

eindelijk kan ik weer iets van je lezen. en dat enthousiasme nog steeds ! das super zowel voor jou als voor de kinderen waar je het voor doet. geniet dus nog volle bak ginder, en degenen die belangrijk voor je zijn begrijpen je wat het voor jou zal betekenen om terug te komen. dus geniet, geniet geniet

papa

Tof te vernemen Anthe dat je eerst toch langs thuis komt vooraleer je naar Berlijn gaat weer ! :):):)
Geniet nog van de tiktaktiktaktiktak-dagen, uren en minuten dat je nog in Brazilië bent.
Prachtige natuurbeelden - een héél afwisselend landschap is dat daar - mooi.
Goed dat we nu een ervaren gids in huis hebben - je weet maar nooit hé .....

Girben

Ik hou het kort:
Ik was, ik ben en ik blijf jaloers!!!!! Geniet nog van u laatste twee weken!!!
(de reactie van de foto hoorde dus hier :D)

Edse

Heerlijk, korte blog! Ik moet spontaan lachen als ik het lees! Super!
Geniet nog maar met volle teugen van de laatste 14 dagen! Wij zijn alvast blij je weer te zien, want dat doet toch raar als we in de familie zijn zo zonder jou erbij!

Hier begint het trouwens supermooi weer te worden, je kan de winterkleren best daar laten! :)
We hebben vandaag de volle 27° gehad! Zalig, maar toch wel warm!

Ben blij dat het allemaal goed gaat en dat er niet meer teveel KAPOET is :)

Liefs en tot snel!
x

Girben
reactie op: foto

Ik hou het kort:
Ik was, ik ben en ik blijf jaloers!!!!! Geniet nog van u laatste twee weken!!!

t. mimi
reactie op: foto

He he hoe heerlijk om te weten dat je weer snel kan communiceren met het thuisfront! Jij kan zeker solliciteren bij een reisbureau voor exotische reizen, jou verhalen en prachtige foto's zorgen ervoor dat je echt naar die prachtige oorden wil gaan! Apropos, wat zie jij er goed uit!!! En terug jou duimpjes en armen in de lucht te zien doet deugd:-) . Nog veel succes met de laatste aanpassingen van je eindwerk, met internet zal da wel lukken nu. Voor de rest geniet volle bak, zo'n mooie ervaring heeft niet iedereen van jou leeftijd:-) dikke knufs en tot gauw

moniek

Wat een mooie verslagen maak je Anthe!! Het is precies alsof ik aanwezig ben bij al ... je projecten!!!Wat ben jij een prachtig persoon!!!X

mama
reactie op: foto

Wat een verademing. Eindelijk.... nog eens een reeks foto's. Zalig om weer mee te kunnen genieten ! Zo ontzettend mooi allemaal. Wat een ongerepte kleurrijke natuur.
Blij je na 5 weken eindelijk nog eens op foto's te zien en te kunnen vaststellen dat je er heel goed uit ziet.

Edse

HEERLIJK!!! Anthe, wat een leuke verhalen!
Geniet er nog maar van zoveel als je kan!
Je verdiend het! Ik heb eventjes je verhalen moeten missen want ik was ook even laptop-loos! Hier is hij niet gecrasht, maar hij heeft toch een computerdokter gezien :)

Ben blij dat ik weer kan volgen en dat je, je goed amuseert! Moet heerlijk zijn zo in de natuur verse vruchten kunnen plukken en eten!

Veel liefs en tot snel!
Edse x

mama

Tof om te lezen dat de handballessen zo vlot verlopen. Je portugees zal er nu wel enorm op vooruit gegaan zijn.
Leuk ook om te werken met kids die enorm gemotiveerd zijn om les te volgen. Daar doe je het tenslotte allemaal voor. Zij gelukkig, jij ook gelukkig. Meer moet dat niet zijn.
Goed dat je nog een ander project hebt leren kennen dat zo te lezen ook echt de moeite waard is. Er is ginds blijkbaar nog genoeg nood aan hulp. Gelukkig maar dat deze projecten toch al bestaan om de kids van de nodige opvang en hulp te voorzien.
Ik zou zeggen Anthe, just keep going !

Anthe

Merci weer voor de leuke reacties allemaal ;)
Merle: we zouden zeker samen in Brazilie moeten geraken, dan maken we er een onvergetelijke 'sistertrip' van ;D en dan laat ik jullie sowieso beide projecten zien en maken we nog een hoop andere mooie tripjes, ik heb alleszins nog genoeg ideeën waar we zeker naartoe moeten gaan..zou toch moeten lukken op een dag! Eerst natuurlijk wel geld verdienen de komende tijd, want wanneer we dan gaan doen we het tegoei he! ;D xx

Trotse zus Merle

Wie weet kan je Jade en mij dat nieuwe project laten zien als we eens samen in Brazilië geraken! ;)
Uw verhalen maken me alleszins heel waterachtig! Hopelijk kom je vrijdag meer te weten over 'Ponte de Encontro'..we zullen het wel horen in een volgend verhaal!
Veel succes Anthe!
X

Trotse zus Merle

Amaaaai Anthe..VIP nog wel! :) Ik ben jaloers! Dat lijkt me wel speciaal om zo'n surfcompetitie van dichtbij te zien! Geniet er maar van want dat zal je in België niet kunnen zien! En de 'hiking tour' lijkt me ook wel leuk..maar zijt toch maar voorzichtig zo in de bergen!
Probeer nog maar zoveel mogelijk te doen nu je nog daar bent! Ik kijk al uit naar je terugkomst en om je verhalen live te horen! ;)
X

Trotse zus Merle

Heyyy Anthe!
Chapeau voor je gedrevenheid en motivatie ondanks sommige omstandigheden! Je hebt daar al vele dingen kunnen verwezenlijken en blijft constant zoeken naar nieuwe projecten en dat is mooi om te lezen. Je bent binnen een paar weken terug in België maar je zal het nooit echt volledig kunnen loslaten! :) Doe zo door zusje..je bent een inspiratie voor velen!
X

papa

Hoi Anthe, ik ben benieuwd naar je indrukken van morgen 18 mei wat betreft het ‘evenement' georganiseerd door ‘Ponte de Encontro' in Barra do Ceará !!!
Mooi dat je je "vizier" blijft openzetten voor zulke projecten. Je besteedt je tijd wel echt heel efficiënt, chapeau hiervoor. Tot vlug nu zeker wanneer je eindelijk weer wat makkelijker online kunt komen met je nieuwe laptop zodat de communicatie weer wat vlotter kan lopen. Ik vermoed dat dan ook weer wat meer op je blog hier zal verschijnen. Hou je taai en.......ben benieuwd ook hoe het ondertussen met je portugees is gesteld?!?
Até a próxima vez.

moniek

Amai Anthe ! Jij blijft er wel voor gaan hé!!Gaan dat uw "chicos" worden? Wat een mooie mensen en omgeving!!! Geniet er maar goed van!! Veel succes!!x

t. mimi

Hallo!Fijn dat je toch nog een nieuwe uitdaging hebt gevonden! Als je terug in hasselt bent wil ik er nog alles van weten(of mss met de nieuwe laptop). Go for it die laatste weken.Ook tijdens je weekend:geniet van je tocht met je duitse vriendinnen en wees vooral voorzichtig:-) :-) !groetjes

Gertha & Jan

Jij bent een echte "HAK" familie trekjes ,altijd bezig en nooit opgeven , doe zo verder en geniet van je verblijf in Braziel .groetjes.

mama

Anthe, ik bewonder je enorm om je aanpak. Je geeft nooit op en zoekt nieuwe uitdagingen. Jouw positieve ingesteldheid en je gedrevenheid zorgen ervoor dat je het maximum uit alles haalt.
Jouw verhaal was voor ons weer enorm leuk om te lezen en vooral ook te weten.

Anthe

Bedankt allemaal voor alweer een heleboel leuke reacties ;) Heb vandaag een nieuw project leren kennen nl. 'Ponte de Encontro' waar ik mij de laatste weken dat ik hier ben nog wat meer in zal verdiepen..dus ook de laatste weken zullen weer voorbij vliegen..zonnige groeten!

Edse

Wat leuk dat we je weer kunnen volgen! :)
Ik hoop voor je dat je nog een paar weken volop kan genieten van Brazilië en de lieve kotgenoten. Laat je maar goed gaan komen weekend! Geniet maar van je surfcompetitie!
Ik duim voor je dat je eindwerk in orde komt en dat je het afgewerkt krijgt!

Amuseer je nog maar!

Liefs,
Ikke x

P.s. Het weer begint hier ook mooier te worden. Je gaat nu nog een dunne jas nodig hebben als je terug komt en geen winterjas! Hahaha! :)

t. mimi

He he gezellig om weer eens een verhaal te lezen van jou:-) .je laatste 4 weken zijn begonnen. Toch zijn altijd die laatste loodjes de zwaarste. Wij duimen dan ook voor je dat je alles naar je zin kan afwerken. Geniet nog zo veel als kan van brazilie!tot blogs!

Moniek Claesen

Nog héél veel succes Anthe in deze eindsprint!!! je doet dat schitterend!X

papa

anthe,
normaal gezien komt je nieuwe laptop eraan. De papa van Filip zou hem je persoonlijk overhandigen. Dus de logistieke steun is er zodat je normaal vanaf 16 mei terug weer op eigen kracht online kunt werken vanuit je hangmatje op de verblijf !!!! Veel sterkte in alles zodat je de eindsprint van je stage kunt inzetten.
Tot vlug

mama

Toch heel leuk dat je de moeite doet om een verhaal te plaatsen want ik besef maar al te goed dat dat niet zo evident is in een internetcafé. Hopelijk ontvang je vlug je laptop.
Anthe, blijf voor je zaak gaan en doe vooral verder zoals je bezig was.

mama

Anthe, ik hoop dat je snel een andere laptop hebt want ik mis je verhalen en foto's enorm. Nu duurt de tijd zo ontzettend lang en kunnen we voorlopig niet meer meegenieten van jouw Brazilië.
Fingers crossed !

Trotse zus Merle

Het is duidelijk dat het enthousiasme van jullie aanstekelijk werkt..dat zal wel deugd doen om te zien! Die filmavond met popcorn gevolgd door een soort debat lijkt me wel heel leuk initiatief. Zo leren de kinderen op een boeiende manier hun mening te vormen over een bepaald thema. Veel succes nog met het schrijven van je eindwerk Anthe! ;) X

Gertha & Jan

Wat een pech toch, is hij nog te maken ? Zover van huis en dan dat missen erg voor je.Veel succes met al wat je doet daar ginder, petje af voor je. Nog een dikke maand en dan weer je eigen nestje. Groetjes.

berichtje aan alle bezoekers van deze blog

Anthe heeft me laten weten dat haar laptop het laat afweten!!!! Dus wanneer er niet direct meer iets verschijnt wat verhalen of foto's betreft weten jullie de reden. Ook dus wanneer er antwoord zou uitblijven op jullie reacties. Ze zal uiteraard wel melden, mocht ze een oplossing gevonden hebben om terug op internet te geraken. Groetjes - Marc

mama

Amai, er komt zo te lezen naar de toekomst toe ook meer structuur in Zizi. Jullie komst, planning en inzet werkt blijkbaar aanstekelijk. Goed voor de kids dat er nieuwe dingen aan bod komen. Is voor hen ook een nieuwe uitdaging.
Laat ons hopen dat de datum van de surfcompetitie nu niet meer wijzigt want dan denk ik dat jullie in de problemen komen want nog meer naar voor schuiven lijkt mij onmogelijk. Ma ja, 't is Brazil hé. Niet opjagen dus.

Quote of the day :
There are three types of people in this world: those who make things happen, those who watch things happen and those who wonder what happened.

t. mimi

Hallo! De surfcompetitie zal er dus snel zijn. En als die daar is dan is het nog maar een maandje eer je terug naar belgie komt! Dus hopelijk gaat het hier snel wa warmer worden want wij zitten nog steeds met winterbotten en jas en de openhaard aan! Kan jij je moeilijk voorstellen he? En jou sissie gaat ook een avontuurlijke reis aan he. Het werkt aanstekelijk precies. Leuk voor ons dan hebben we weer andere mooie verhalen! (Vanuit onze luie zetel leren we weer een hoop bij:-) ) werk nog goed aan je eindwerk. Ik vind trouwens dat er serieus goede ideeen tusssen zitten voor die activiteiten. Groetjes:-)

moniek claesen

Véél groetjes Anthe!!Ik vind echt dat je een " geweldige, schitterende " organisator bent!!!! Proficiat!!! Y Felices días!!!

Johan

Goedenmorgen Anthe
even snel mooi werk wat jullie doen
groeten

Anthe

Ik had gelukkig 2 paar slippers bij van belgie..het nieuwe paar is ondertussen al goed ingelopen, maar de kapotte lievelingsslippers gaan zeker terug mee richting belgie voor een 2de opknapbeurt ;D

Anthe
reactie op: foto

Thx! Ben er zeker van dat Namibië ook prachtig gaat zijn, die natuur is daar supermooi..ben ik zeker van! Dus binnekort kan ik Namibie leren kennen via uw foto's è! En jep, mijn huid is ondertussen goed gewoon aan de zon hier!

Anthe
reactie op: foto

Hahahahahahahaa...ik dacht dat 'buggytour' wel duidelijk genoeg zou zijn voor iedereen, maar voor enkele onder ons dan toch niet blijkbaar.. =D hahaha!Goed bezig zus! =D

Anthe

Dag Johan,

ARCA is een organisatie die sport- en spel activiteiten geeft aan de kinderen in de favela's om hen zo uit de negatieve cirkel van drugs en geweld te houden..ze hebben een surfschool in Barra do Ceara en ook nog het project ZiZi in Caucaia..onder de rubriek 'videos' op mijn blog zijn er enkele filmpjes over ARCA te vinden..
Zie hieronder de site van ARCA: http://www.arcafortaleza.org.br/

Wij verblijven in een studentenhuis in Benfica, vlakbij 'benfica shopping'..

Groetjes

Trotse zus Merle

Oeioeioei..Anthe zonder haar lievelingsslippers..dat komt niet goed! Ga maar vlug op zoek naar nieuwe dan! :)

Trotse zus Merle
reactie op: foto

Gelukzakje!! :) Ik hoop in Namibië even veel geluk te hebben met de prachtige natuur! Ik kan niet wachten om je terug te zien Anthe en je verhalen te horen! Je hebt trouwens al een mooi gezond kleurtje gekregen van het zonnetje daar..iets wat wij hier jammer genoeg niet kunnen zeggen! Geniet er maar volop van!! X

Trotse zus Merle
reactie op: foto

Aaaaah dat bedoel je met de 'Buggytour'..ik was me al aan het afvragen hoe je in godsnaam aangenaam met een Buggy (voor de kindjes) in het zand kan wandelen! :D Ik ben mezelf gewoon aan het uitlachen op dit moment! :D

Johan

Hallo goedenmorgen Anthe
mijn vrouw weet niet wat die organisatie ARCA is
is dat voor arme kinderen en die kakkerlakken is hier gewoon in ons land zou je een vies persoon zijn en dat alles stuk gaat hahaha
hoe vindt jij het eten hier ik moet het niet mijn Nederlandse vriend zegt altijd is honden voer hahah
ik kook regematig hollands zelfs nasi goreng
lijkt mij fijn om les tegeven mag ik vragen waar jullie verblijven slapen etc wij wonen in een condominio parque las flores is perto de Carrafour en pineiro
doei Anthe

Anthe

Dag Johan,

Ik ben hier momenteel op stage voor school bij de organisatie ARCA..ik geef daar sportlessen en lessen Engels..ben nog in Fortaleza t.e.m. 4 juni..

Groetjes

Johan

leuk om jou verhaal/en telezen
woon zelf in Brasil Fortaleza is niet zo ver van Canoa Quebrada.Tabuba en Combuco hebben ook stranden
de laatste hebben wij nog oud en nieuw geviert
was je met vakantie of werk
groeten

Edse

Amaai wat een mooi uitgewerkt schema voor de komende maand. Jij gaat zeker weten wat te doen. Lesvoorbereidingen zullen er zeker niet aan mankeren als ik dat zo zie. Geniet tussendoor ook maar van je vrije dagen.
Ben blij dat je weer zonder emmer onder de douche kan! :)

Super dat jullie met het sponsorgeld weer kinderen en jongeren gelukkig kunnen maken!

Hier is het ondertussen een héél klein beetje beter weer, maar nog lang gene vet! We hebben de winterbotten maar weer vooraan in de kast gezet.
Moet zeggen dat je ik het geweldig vind te zien dat jij daar op je slippers loopt onder zo'n heerlijke zon.
Stuur er maar wat op! :)

Liefs en tot snel!
Ikke x

t. mimi
reactie op: foto

Whaw! Toch weer een hele aparte, prachtige natuur. Sjiek dat jullie daar op sleeptouw genomen worden om die fascinerende schoonheid in je vrije tijd te ontdekken. Jouw duimelotjes zullen toch in belgie op rust moeten, want die hebbe al wat dienst moeten doen daar.:-) :-) .enne ... heb je je bikini al gemaakt, want da's wel heeeeel moeilijk he .groetjes

mama
reactie op: foto

Wat een natuur, wat een onnoemelijke pracht. Speciale foto's om met veel plezier te bekijken. Dat moet echt optimaal genieten geweest zijn. Dankzij jouw boeiende verhalen en mooie foto's zijn ook wij een stukje in Brazilië.
Thanks for this possibility.

papa
reactie op: foto

Even geen flitspalen of parkeermeters in de buurt. Just keep on driving in the free world !! :):)
En nog een echt co-piloot bij de hand. Wat een luxe !

Edse

Dat is maar de vraag als er nog eitjes zijn! Want het zou wel eens kunnen dat wij ze al ALLEMAAL op gegeten hebben :)
Neenee, ze zijn wel superlekker hoor! Echt joeng, die speculoos die doet 't hem :)

Hoop dat je snel een nieuw paar super-braziliaanse-teenslippers vindt :)

Liefs,
X

Anthe

Edse: dankjewel! :)
Merle: ook dankjewel & wow, dat klinkt overheerlijk..hopelijk zijn ze er nog als ik terug ben! ;D xx

Trotse zus Merle
reactie op: foto

Aan je enthousiasme zal het inderdaad niet ontbreken en dat draag je blijkbaar ook over aan deze braziliaantjes! :)

Trotse zus Merle
reactie op: foto

Er zitten er van klein tot groot.. leuk om te zien! :)

Trotse zus Merle

Anthe..ik kan alleen maar beamen wat de rest hierboven mij al heeft gezegd! Je doet het echt super en ik ben heel fier op je! Het moet een enorm goed gevoel geven als je met eigen ogen kan zien dat de kinderen je dankbaar zijn voor het werk dat je geleverd hebt! Ik denk dat je ze heel hard gaat missen als je terug naar Hasselt moet komen (en zij jou waarschijnlijk ook)..maar dat is nog niet aan de orde dus geniet er nog maar van!!
P.s: er is een nieuw soort paaseitje van Milka..witte chocolade met speculoos erin..Mmmmm! :)
Tot snel!
X

Trotse zus Merle

Door nu aan je eindwerk te beginnen zie je waarschijnlijk hoe belangrijk het is voor de kinderen daar om een goede vriendschap, engelse les, sportmateriaal en nog veel meer te hebben en dat heb jij voor een heel groot stuk samen met Philip kunnen realiseren! Aan de hand van die interviews ga je de kinderen hun gedachten en gevoelens nog beter begrijpen! Volgens mij heeft jullie werk zeker een positief gevolg op de toekomst van deze kinderen en dat maakt jouw eindwerk zo mooi Anthe! Veel succes ermee!
X

Edse

Hey Anthe,

wat een superverhaal alweer!Jij doet dat toch écht schitterend! Ben echt wel fier op je! Het blijft ook nog altijd leuk om te lezen.
Wel een mooie manier om met die kinderen op zo'n manier om te gaan. Je doet dat op een manier die perfect past in de omgeving waar je bent. Super zoals je dat aanpakt!
Ik geloof nog steeds in je aanpak en je manier van werken!

Liefs en tot snel!
Edse x

Gertha & jan

Hier koud en nat , paasverlof in het water gevallen voor de schoolgaande jeugd.
Onze Toon ( kleinkind 18j ) heeft een lief , kleine kinderen worden groot , een lief meisje ( Lotte ) toch mooi zo prille liefde . Groetjes en maak je dromen waarheid , Gertha & Jan.

Anthe

Dankjewel Marie-Jeanne en André. We doen ons best! :)

Anthe
reactie op: foto

Hoi hoi!! Inderdaad, de tijd vliegt voorbij! De basketlessen zijn uiteraard volledig in het portugees, want het Engels van de kinderen beperkt zich tot: 'Hello, my name is..' en nog wat woordjes. Later komt er nog een algemeen filmpje (dat ik zal maken) waarop je de uitleg tijdens de les basket kan zien..jammer genoeg is de kwaliteit van het geluid wel slecht, maar je kan er wel uit opmaken dat het portugees is ;) Gecko's zijn totaal niet gevaarlijk en ook niet eng.. ;D Groetjes daar!!

t. mimi
reactie op: foto

Hallo half braziliaantje! Je batterijen zijn weer opgeladen merk ik. Vol ideeen en nog steeds even enthousiast. Wat vliegt de tijd toch he. Als je die basketlessen geeft, is da in 't portugees of engels? Leuk om te zien bij 'paintvoice' dat op het arca gebouw een belgische vlag prijkt:-) .Dus merk je dat Verschillende werelden elkaar door jullie toch dichter bij mekaar brengt. Enne... zijn gecko's gevaarlijke of gewoon een beetje enge huisgenootjes? Groetjes en tot blogs!:-)

papa
reactie op: foto

caras legais !

Marie-Jeanne en André

Beste Anthe

Jullie leveren daar wel zeer mooi werk: lesgeven, sportanimatie, mooi schilderwerk als je nu vergelijkt met daarvoor. Het is nu prachtig.
Je zal het daar wel naar je zin hebben, maar toch hé
je moet het als jong meisje toch maar doen. Proficiat Anthe.
Het zal zeker een goede stage (veel punten) opleveren.

Groetjes vanuit Hasselt

mama

Goed idee, Photovoice en Paintvoice. Het zal voor de kids niet zo moeilijk zijn om weer te geven wat voor hun het belangrijkste is in hun leven want zo'n uitgebreid gamma aan leuke dingen zal er in hun leventje niet bestaan. Leuk om te ontdekken in welke mate de surfschool en zizi hiertoe bijdragen.
Goed bezig Anthe, doe vooral zo verder.

mama

Amai Anthe, je bent er wel terug stevig ingevlogen na je Rio-avontuur. Terug optimaal lesgeven is blijkbaar de boodschap. Ik moet wel zeggen dat je dankzij je community-project nu een mooi proper lokaaltje hebt om Engelse les in te geven. Het staat je wel zo vooraan in de klas, als ik de foto's op je blog bekijk. Hopelijk kan je ze veel bijleren, zowel op taal- als op sportgebied.
Alvast nog veel positieve energie toegewenst !

Trotse zus Merle

Amaaai..wat een ervaring! Ik ben JALOERS! :P
Xx

giske

als ik al niet onder de indruk was ! awel nu nog meer. wat een goeie uitvalshoek voor dat eindwerk. ben heel erg benieuwd naar de gedachten gang van de kinderen. lijkt mij een heel boeiend onderwerp. maar goed dat er zoveel afleiding is nu dat mouloud terug in belgië is. zal zeker wel weer even wennen zijn zonder hem. mooi koppel vormen jullie.

papa
reactie op: foto

Toch mooi te zien en wat een mooie lokalen ze nu les kunnen krijgen op de surfschool. Jullie hebben daar echt mooi werk mee verricht waar ze naar de toekomst toe nog veel genot kunnen hebben. We kijken uit naar volgende ontwikkelingen van jullie project.
Groetjes vanuit Normandië en geniet van het verblijf in het strandhuis - we horen en zien er wel van !!!Admiramos você

Gertha & Jan
reactie op: foto

Jammer dat de speeltijd voorbij is , nu ernstig met je opdracht bezig. Mooie foto's en altijd mooi weer !
Fijne Pasen van uit Bocholt.

giske

vind het super om via jou wat meer te leren over Rio. denk dat het inderdaad een stad is van mega grote contrasten. hoorde van jouw mama dat mouloud vandaag terug komt. zal wel beetje harde dobber zijn voor jullie. maar vind wel super dat hij de reis heeft ondernomen. zo weet hij exact over wie en wat het gaat als jij terug bent hè. als je het nu wat moeilijk hebt denk dan maar aan wat je al hebt kunnen verwezenlijken en wat je nog voor die kinderen kunt betekenen, das serieus de moeite. grtjs

Anthe

Merci & jep doe ik! ;)
Groetjes!! xxx

Jade

Hello!
Machtige verhalen & foto's op facebook Anthe!
Just remember that one day we will be there together ;)!
Dikke kus x

Jade

Merle, kom morgen anders eens langs thuis?
Het bad staat altijd klaar om een beginner te leren surfen!

Gertha & Jan
reactie op: foto

Anthe , zeer mooie foto's , heb ook mee genoten . Groetjes.

papa
reactie op: foto

you Tarzan !

papa
reactie op: foto

me Jane.....

mama

Amai, wat een leuke belevenissen in Rio. Ik kan mij voorstellen dat het contrast tussen arm en rijk daar heel goed zichtbaar is. Moet een raar gevoel geven. Alleszins is Rio voor jullie een hele ervaring geweest!
Ik kijk vooral uit naar de foto's die je hopelijk hiervan nog op je blog gaat zetten zodat wij ook wat kunnen meegenieten van "Rio".

Gertha & jan

Wat een mooi belevenis die je voor gans je leven meedraagt , nog veel groetjes uit Bocholt.

t. mimi

Amai zeg, jullie verdienen een superpluim en zeker wat rust! Jullie hebben nogal wat werk vericht zeg! Het resultaat is dan ook echt prachtig en zo fris! Hier zit een gedreven werfleidster zeker voor veel tussen:-) en ook geweldig hoe veilig acrobatisch er te werk wordt gegaan!
Genieten jullie nu maar met volle teugen en effe aan niks denken daar in Rio en zo. Dikke zonnige kusjes vanuit Bocholt voor jullie allebei:-) :-)

Trotse zus Merle

Anthe..het resultaat is echt heeeeeel mooi! Wat een verschil! Als ik die tekeningen zie krijg ik toch de kriebels om mee te komen helpen!! Het geld is goed besteed en dankzij al die werkkracht is er op een zeer korte tijd zeer veel gerealiseerd..ze hebben duidelijk het Belgische werktempo aangenomen..daar zullen jullie wel voor iets tussen zitten! :) Dus een weekje ontspanning zal jullie deugd doen, jullie hebben dat meer dan verdiend! En RIO DE JANEIRO..amaaaai..ik ben jaloers!! Dat gaat echt waanzinnig cool zijn! Geniet er maar van en kijk je ogen maar goed uit! En milho..sinds wanneer lust je dat? :D Met de Quote of the day: ‘You do your best work if you do a job that makes you happy.' ben ik het alvast helemaal eens en hoe meer ik zie en lees over je project, hoe meer ik besef dat je daar echt wel gelukkig bent met het werk dat je kan verrichten dankzij het sponsorgeld..een unieke ervaring die je je hele leven zal blijven koesteren! ;) Ik ben heel fier op u zusje!!
Groetjes vanuit (eindelijk een zonnig) Hasselt! X

mama
reactie op: foto

Amai, wat een voor en na ! Vele handen maken het werk lichter, samen sterk. Het klopt allemaal. Dit is een voorbeeld van als je "echt" iets wil het ook kan, je moet er gewoon volledig voor gaan. Chapeau voor wat jullie allemaal gepresteerd hebben.

Gertha & Jan
reactie op: foto

Dat is hard werken , en maar verven . Proficiat aan alle helpers , zij doen toch hun best , jong geleerd is oud gedaan . Nog veel leerrijk plezier daar in Braziel.
Groetjes.

papa
reactie op: foto

De resultaten van de pleister- en schilderwerken zijn verbluffend als je de transformatie van de lokalen bekijkt. Vooral als je ziet met welke "ladders, stellingen, veiligheidsschoenen"en andere Braziliaanse manoeuvres een prachtig eindresultaat wordt neergezet. Vakmanschap is meesterschap :):):)
Ben al benieuwd naar de buitengevel !!!

Anthe

Hey allemaal,

Wat een leuke reacties alweer! Doet deugd! Het vlot hier goed, morgen starten we met het verven van de buitenkant en de tekeningen..ben al benieuwd naar het eindresultaat! Het zijn drukke, vermoeiende dagen maar het is het zeker waard! Leuk dat jullie mij blijven volgen! De foto's en verhalen volgen later nog..

Mirte

Howhow wat een tempo houden jullie er daar op na!!! Jullie gaan nog te vroeg klaar zijn met alles als dat zo door gaat! Nee, echt tof wat jullie daar doen! Zo leuk dat mouloud, graag als extra werkkracht wilde meewerken ;) misschien is het wel de liefde die jullie zo'n kracht geeft! wat het ook mag zijn, jullie mogen trots zijn op hetgeen jullie verwezenlijken!

ps. Ik ben zeer blij over de vordering van de stoelgang!!!
pps. Wat een groot geluk voor de kindjes dat ze jullie tegenkwamen!
ppss.Hier hebben we ook eindelijk mogen kennis maken met een zwakke zon! jij hebt het echt veel beter daar! :)

Liefs en knufs,
x

Trotse zus Merle

Amaaaaai Anthe! Dat schiet daar goed op! Leuke foto's van het verven..dat doet me denken aan een paar maanden geleden hier in het huisje! :) Maar jullie doen dat voor een zeer goed doel en dan lijkt het me inderdaad dubbel zo leuk om met een goede achtergrondmuziek er met z'n allen voor te gaan! Jullie zijn echt super!
En de 2 straatkindjes zullen die maaltijd waarschijnlijk niet snel vergeten!
Verf nog goed en ik ben benieuwd naar het eindresultaat! ;)
X

Tom

ge zijt toch een wereldverbeteraar e Anthe!;)
echt super wa ge aan het doen zijt.
en vooral ook super da ge u der zo amuseert!:)
keep living the good life!!!;)

Edse

Ha Die Anthe!

Gij doet dat toch echt geweldig daar! Zo hard werken! Zie maar dat al je energie niet op is tegen dat je terug komt, want dan moet je, je verhaal nog eens doen!
Ik vind het geweldig dat je daar zoveel tijd in steekt en dat er ook nog een geweldig resultaat is. De foto's zijn weer super en dat spreekt alleen maar meer aan!

Ben stiekem toch behoorlijk jaloers op je! Maar je hebt het verdiend!

Liefs en verf ze!!! :)

P.s. Moest je geïnteresseerd zijn wij hebben vandaag de winterjas thuis gelaten!!! JOEPIE!!! :)

mama

Amai wat een Belgisch tempo houden jullie erop na.
Ze zullen daar nogal schrikken van zo'n strak schema. Op dat gebied kunnen zij natuurlijk wel iets van jullie leren. Hard werk geblazen denk ik maar zoals je schrijft ook wel leuk als je dit kan doen met zoveel helpende handen en leuke muziek op de achtergrond.
Dit alles maakt de sfeer onder elkaar alleen maar beter en hechter.
Ook geweldig dat jullie die 2 straatkindjes hebben laten mee-eten. Die twinkeling in hun oogjes zullen jullie zeker nooit meer vergeten. Moet echt een goed gevoel geven.
Nog veel werkgenot !

Gertha & Jan

Sorry even de naam aanpassen , hoort bij vorige mail.
Shit.

Anthe

Eens lekker kakken kan deugd doen , maar niet om de haverklap ! Een goede verzorger kwam juist van pas .
Nog veel succes maar zonder chit. Gertha & jan